Tips for en god konsertopplevelse

Vi vil at alle gjester skal ha en trygg, sikker og hyggelig opplevelse hos oss. Mange er erfarne som gjester på konserter og arrangementer, mens andre kanskje har sin første konsertopplevelse. For at alle får en så god opplevelse som mulig har vi samlet noen tips som kan være greie å ta med seg.

  • Ikke ta med drikkeflasker/termoflasker på konsert. Slike flasker kan ikke medbringes inn i arenaen av sikkerhetshensyn, og vi har ikke mulighet til å oppbevare hundrevis av disse. Dersom du skal stille deg i kø før dørene åpner og vil ha med deg noe å drikke (som er lurt!) så ta heller med en engangsflaske som det ikke er så farlig at du må legge fra deg i inngangen.
  • Dropp paraplyen hvis det regner. Paraplyer kan ikke tas med inn pga. sikkerhetshensyn, så regnjakke eller engangs regnponcho er det beste.
  • Garderobemulighetene i arenaen er svært begrenset, så tenk på at du må ha med deg og passe på jakken din hele kvelden. Har du sitteplass kan du legge jakken på setet ditt, men har du ståplass må du ha jakken på eller bære den. Et godt tips kan være å ta med en lett jakke/genser som kan knytes rundt livet. Og det kan være lurt å ikke ta på seg den fineste/dyreste jakken du har, hvis du skulle være uheldig og miste jakken i løpet av kvelden.
  • Gjør deg på forhånd kjent med hvilke gjenstander du ikke kan ta med inn i arenaen, så unngår du ergrelse og unødvendig ventetid for deg selv og de øvrige gjestene i inngangen.
  • Pass på ørene dine! På noen konserter er det høyt lydnivå, og da bør du bruke ørebeskyttelse. Gratis ørepropper er tilgjengelig i hele arenaen. Spør personalet hvis du ikke finner noen.
  • Skru av blitzen når du tar bilder. Blitzen kan fort oppleves forstyrrende for både andre gjester rundt deg og for artistene, og dessuten klarer ikke blitzen på telefonen din å lyse opp et rom med mange tusen mennesker uansett.
  • Gjør deg kjent, og få oversikt over hvor toaletter, servering, førstehjelp og nødutganger er. Er det kø til toalettet et sted er det ofte bedre kapasitet et annet sted. Spør gjerne personalet hvis du lurer på noe.
  • Si fra til vennene dine hvis du forlater konserten, så slipper de å lete etter deg i mengden. Avtal gjerne et møtested dere kan møtes dersom dere kommer bort fra hverandre.
  • Vis hensyn til andre. Ikke bidra til press i køer eller foran scenen. Gå mot siden eller skrått bakover hvis du vil ut av mengden. Vær oppmerksom på stedet hvor det samler seg mye folk, som ved serveringssteder, toaletter og inn-/utganger. Respekter de som vil få med seg konserten og lytte til musikken – begrens høylytt skravling.
  • Til slutt – kos deg!